Cases

Case – smågrise til 10.000 kroner pr.stk.

Dette er historien om en klassisk dansk niche: Vores stolte tradition indenfor landbrug og vores indsigt i sundhed og lægevidenskab – hånd i hånd – og BV er stolte over at være.

Hos Ellegård Minipigs producerer man en særlig type grise. Det er nemlig ikke ret store – faktisk vejer de under 100 kg som fuldvoksne grise, og det er ikke meget, når man tænker på, at en normal fuldvoksen gris sagtens kan nå en vægt på 150 kg eller mere. Ellegårds grise eksporteres til hele verden, og prisen pr. dyr er tårnhøj.

Hvorfor det? Sagen er, at grisen ligner mennesket rigtig meget. Når det gælder kropsfunktioner, hjerte, lunger og lignende, så har vi rigtig meget til fælles med vores firbenede ven. Når ellegårds grise således rent størrelsesmæssigt ligner mennesker, kan lægevidenskaben verden over bruge disse grise til at forske i ny og banebryden viden, der kan hjælpe menneskeheden i bekæmpelse af alvorlige sygdomme og lidelser. Man kan således sige, at Ellegaards minipigs redder menneskeliv over hele verden.

Hver eneste gris kan leve op til 20 år, og ALT, hvad grisen spiser vejes og registreres af en vejeløsning fra BV. Det samme gør selve dyrets udvikling. BV laver en fuld livs-journal på hver enkelt gris, hvor alt foder, medicin og udvikling i vægt er dokumenteret til mindste detalje. Der er strengt nødvendigt, når forskere over hele verden skal kende de præcise data bag hver eneste gris.

BV leverer forskellige vægte og en softwareløsning, der passer præcis til det behov, som Ellegaards kunder har. Det sætter Ellegaard istand til at lave en slagssucces på de internationale markeder og samtidig have 110% styr på deres egen drift og udbytte.

Case – Miljøet kan vejes

På virksomheden Re-match i Herning lever man af at nedbryde belægninger og genanvende al materialet til nye belægninger. Hele idéen er, at mange stoffer i belægninger er både dyre og miljøbelastende at producere fra bunden, og derfor kan Rematch tilbyde miljørigtige og konkurrencedygtige produkter til belægninger på fodboldbaner, legepladser etc.

Når Rematch får leveret den gamle og udslidte belægning, skal den igennem en kompliceret og patenteret adskillelsesproces for at indgå som råvare i de nye produkter. For at holde præcis styr på, hvor meget man totalt får leveret, og hvor meget det rent faktisk giver i tilgængelig og brugbare råvarer, har Rematch installeret en løsning fra BV. Vores vægt med tilrettet software giver Re-match data til minutiøs planlægning af deres produktion og et præcist indblik i spildet på den leverede råvare.

Rematch har fået en værdifuld makker i deres beslutningsproces. Vægten er ikke blot en vejemaskine – den er blevet højre hånd for produktionschefen.